Momsterjul // låge 20❤️🎄

Mit bud på at komme gennem juleaften med de helt små og DIY julepynt til dit hjem på søndag

Julen ændrer sig så meget når man får børn. Ikke at det betyder noget dårligt, men alle de traditioner man har, bliver sat lidt i perspektiv og man lærer at komme igennem julen på en lidt anden måde.

Jeg brugte fx min første jul med barn (på 2 måneder) i et rum for mig selv i 2 timer med en skrigende baby hvor amning drillede, han havde det varmt og var overtræt. Så ingen gaveåbning til mig. Det var jo lidt øv og som nybagt mor er der mange ting man lige skal vænne sig til, der bliver helt anderledes. Men man skal jo bare tænke på at der (forhåbentlig) kommer mange juleaftener endnu og når børnene bliver lidt ældre, så kan man lettere falde tilbage til de gamle rutiner og traditioner igen.

Men hvordan klarer man så aftenen bedst med småbørn hvor traditionerne må forløbe lidt anderledes?

Man køber og får jo så mange julegaver til det lille pus og de aner ikke engang hvad det vil sige endnu at holde jul. Det er egentlig lidt fjollet ikke? Men kan tydeligt huske hvor meget jeg glædede mig over jeg nu selv havde et barn at give gaver 😍 julen er bare noget helt særligt og endnu mere særlig når man har børn! Tilbage til at komme igennem aftenen..

Børn er forskellige så en enkelt måde at komme igennem aftenen på er ikke realistisk. Nogle børn kan godt holde sig oppe længere en enkelt aften og nogle kan ikke kapere det. Klokken når jo at blive mange hos mange familier før man når til dét at åbne gaver og vi prioriterer forskelligt og holder garanteret julen på meget forskellige måder så dette er blot mit bud på en juleaften med et lille barn. Ikke sagt det er det eneste rigtige men bare et bud til dem der søger:

sidste jul tilbragte vi med min familie. Vi spiste af hensyn til Oliver lidt tidligt og efter maden fik Oliver lov til at åbne nogle af hans gaver så han nåede igebbem lidt af dem. Resten fik han først dagen efter. Derefter spiste vi ris a lamande og olivers far og jeg brugte tid på at hygge om Oliver og gøre ham klar til at komme i seng mens de andre vaskede/ryddede op. Til sidst sang vi og gik rundt om juletræet (det elsker børn bare, ikke? 😍) og så blev den lille mand puttet. På denne måde fik vi ikke et overtræt barn men en glad dreng der fik et billede af hvordan juleaften er (på hans præmisser) og alle andre fik en helt almindelig juleaften også. Lidt en win-win. Er meget nysgerrig på hvordan i andre gør? Håber i vil fortælle i en kommentar 😍

til sidst vil jeg lige vise jer hvordan man hurtigt og billigt kan pynte op på søndag med børnene eller endda lave en hurtig julegave til dem du ikke lige har fået købt til.

Først er der de personlige julekugler. De kan købes i Kære børn til 99kr.

Og en anden ting er trylledej og hvad man ikke kan finde på med børnenes aftryk! Jeg fandt inspiration på  “pinterest” og en facebookside ved navn: the Best ideas for kids. Det er både hyggeligt og brugbart! Du kan både lave dem til ophæng til juletræet og også bare pynt til bordet – endda en lille gave kan der blive ud af det 😌

Det var hvad mit hjerte bar på denne 20. December. Kun 4 dage til jul! Jeg glæder mig SÅ meget! Jeg skal nemlig holde min første jul 🎄 jeg har altid elsket julen men nu når man har fået børn er det endnu vildere! Tak fordi i læste med. ❤️

Skriv et svar